For nogen kan det være svært at overholde budgettet. Dette kan blandt andet være, hvis man sidder for dyrt der, hvor man bor, lønnen er for lille eller ens regninger er for høje. Hvad end din grund måtte være, kan det være en nødvendighed at tjekke dine lånemuligheder for at holde en funktionel hverdag kørende.

Sådan lægger du et budget

For mange kan det være en stor og uoverskuelig opgave at lægge et budget, for hvor skal man starte? Nedenfor finder du en guideline, der hjælper dig med at lægge et budget og få styr på din økonomi:

  • Før du går i gang – Sæt tid af til at lægge budgettet, find lommeregner, kuglepen og papir frem, og hav dit NemID klar ved hånden. Herudover bør du have din netbank og kontooversigt åben og slukke din mobil eller lægge den væk, så der ikke er noget, der kan forstyrre dig undervejs.
  • Start med indtægterne – Første skridt til at lægge et budget er at danne sig et overblik ens indtægter. Dette kan du finde i din netbank eller på e-boks, hvor du finder dine lønsedler.
  • De faste udgifter – Næste skridt er at gennemgå de faste udgifter, altså dem, der skal betales hver måned. Det er blandt andet husleje, el, varme og diverse abonnementer så som internet og telefondata.
  • Find rådighedsbeløbet – Efter du har fundet ud af, hvad din månedlige indkomst er, og du har udregnet, hvor stor en del af denne, som går til faste udgifter er det tid til at tage et kig på rådighedsbeløbet, altså det beløb der nu er tilbage. Rådighedsbeløbet kan blandt andet fordeles på poster så som mad, husholdning, fornøjelser, tøj og så videre.
  • Sørg for, at der er balance i budgettet – Sidste skridt er at kigge det nu færdiglavede budget igennem og se, om der er balance i det, altså om det holder. Ydermere er det også i denne fase, du skal overveje om du bør budgettere således, at du, hver måned, har mulighed for at sætte et fast beløb ind på en opsparing.
Kan du ikke holde budgettet? Lån penge til at finansiere hverdagens fornødenheder