Som tiden er skredet frem, er der kommet flere og flere måder, hvorpå man kan transportere sig og det moderne bybillede kan til tider se fuldstændigt fremmed ud. Tager man en tur gennem en af Danmarks større byer, kan man muligvis se en udvikling, man ikke just havde forventet at se: el løbehjul. Mens de kan have ry for enten at være barnlige eller nogle fjollede sci-fi objekter, findes der mange gode grunde til at også helt almindelige dagligdags mennesker bør købe et. Se mere om det på testoverblikket.dk.

#1 Fortrinlig styrbarhed

Når det kommer til at manøvrere sig uden om en storbys til tider skarpe hjørner, er der intet bedre fartøj end el løbehjul. Dette skyldes både, hvordan de generelt er smallere end den ellers så populære cykel, men også mangler pedaler. Skal man forbi snævre passager er det ofte pedalerne, man bliver nødt til at tage hensyn til, hvilket man fuldstændigt undgår her.

#2 Kræver mindre fysisk anstrengelse end cykler

Takket være deres batteri kræver det mindre arbejde at betjene et elektrisk løbehjul end en almindelig cykel. Dette kan gøre det til et attraktivt alternativ for dem, der ikke just er i den bedste form og dukker op svedigt på arbejde, hvis de cykler.

#3 Perfekt til pendling over korte afstande

Ud over at være mindre fysisk anstrendende end cykler er el løbehjul også en strålende idé til, hvis man ikke bor synderligt langt fra sin arbejdsplads. De er samtidig også meget lette at finde parkeringsplads til, da man blot kan læne den op ad en bygning eller sågar stille den inde i bygningen afhængigt af reglerne for stedet. Har man ikke plads til en cykel, kan man for eksempel blot have et el løbehjul stående indendørs uden at tage alt for meget plads. Hvis ens pendlerrute involverer en togrejse, bør man være opmærksom på, at hvis den overstiger målene 100x60x30 cm, vil den ifølge DSB’s regler blive sidestillet med en cykel og derfor kræve en cykelbillet. Dog hvis ens el løbehjul er sammenklappeligt, kan den fint tages med som håndbagage.

#4 Forbedrer fysisk helbred

Til trods for hvor stillestående, man ser ud, når man betjener et el løbehjul, involverer kørslen brug af for eksempel arme, ben, hofter, rygmuskler, mavemuskler og er derfor et godt alternativ til at tage bilen. På grund af hvor let og reelt sjovt det er at køre på et el løbehjul, vil du måske også have mere lyst til at tage små ture her og der og vil derfor over tid også kunne føre til vægttab.

#5 De er miljøvenlige

Som følge af hvordan de er batteridrevet, udleder de knapt nogen som helst udstødningsgasser, hvorved de skader miljøet mindre. Dette har også den lavpraktiske effekt, at hverken du eller andre behøver at indånde nogen som helst gasser.

5 grunde til at købe et el løbehjul