I kølvandet på voksende bekymring om internetsikkerhed, annoncerede Google for nylig, de vil gennemføre en ny politik om datalagring, hvilket medfører sletning af alle søgemaskine forespørgsler efter en periode på 18 til 24 måneder.

Google er den første store søgemaskine til at sætte en frist for opbevaring af oplysninger, og har lovet at begynde denne proces inden udgangen af 2007. Search Engine forespørgselsoplysninger kan afsløre meget om en individuel bruger, baseret på antallet af forespørgsler om visse emner, som for nylig har udløst kritik af Googles tidligere politik om at holde disse logs af oplysninger på ubestemt tid.

I en erklæring udgivet af de førende søgemaskine, form talspersoner for Google reagerede på denne radikale nye politiske ændringer ved at forklare at det som svar på feedback både privacy grupper og offentlige myndigheder, og at den nye politik vil give bedre beskyttelse af privatlivets fred for det brugere. Mængden af tid, at forespørgsler vil blive holdt inden sletning, de forklarer, er den periode, der kræves af mange udenlandske lovgivning, hvori det hedder, at brugeroplysninger skal opbevares i op til to år, hvis det er nødvendigt for enhver juridisk og eller retssager.

Per denne nye politik for sletning af søgemaskine forespørgsler, Google vil slette otte af de bits, der danner en bruger Internet Protocol eller IP-adresse, som identificerer computeren bruges i en motor søgeforespørgsel. Google har også planer om at gøre cookies, de små filer, der spore brugerbesøg til visse websteder, anonym under den nye politik. Dette beløb af oplysninger holdes, siger virksomheden, vil bidrage til at forbedre tjenester og støtte i afsløring af svig, og vil blive brugt til ingen andre formål.

Fastholdelse af disse search engine forespørgsel poster har været et meget diskuteret og drøftet spørgsmålet siden efterspørgsel af Justitsministeriet, at flere hjemmesider vende deres forespørgselsdata. Yahoo Inc, AOL Time Warner og Microsoft Corp overholdt denne efterspørgsel, drejning over oplysninger, til fortrydelse for mange privatliv Advocacy grupper. Google men kæmpede denne anmodning i retten og fik lov til at give en nedsat mængde af disse brugeroplysninger.

Under denne nye politik, videregivelse af sådanne oplysninger til nogen part bliver en ikke sag, siden, i ord af Kurt Opsahl, advokat for den digitale rettigheder gruppe, Electronic Frontier Foundation du ikke kan afsløre, hvad du behøver.

Google til at fjerne alle søgemaskine forespørgsler efter to år

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.